SpeedProject Holding

Bucuresti & Ilfov
 +40738.025.502

Montaj centrala pe gaz cu alimentare de la GPL – merita?

O intrebare pe care multi o pun, in special cei care nu au inca gazele aproape de casa si se pot lega la ele. Ei bine, avand in vedere costul actual al gazului de la GPL (kit 4 butelii / 6 butelii de 60L de exemplu) putem trage concluzia ca nu ar fi o solutie buna din punct de vedere financiar. Dar, pentru cei care nu doresc sa murdareasca de cocs sau sa arunce lemne pe foc la cateva ore, varianta aceasta ramane o optiune. In functie de numerosi factori si fara sa intram in detalii tehnice cum am vazut pe multe forum-uri, ne-am gandit sa dam cateva exemple pe care toti sa le poata intelege. Chiar si cei care nu stiu sa faca diferenta intre MC de gaz, litrul la gpl in butelie etc.

Exemplu cost la o casa incalzita cu butelie

Exemplu casa 1, izolata cu vata minerala la exterior de 10 cm, geamuri premium, caramida 30 porotherm. Undeva la 140mp utili, p+m. Cand temperatura este pana in 5 grade, o butelie normala incarcata la statie gpl ajunge in jur de 3-4 zile, la o temperatura in casa de 22-23 grade. Cand afara este ger sau foarte ger (-5 / -10 grade), aceeasi butelie se consuma intr-o zi! La costul actual, daca prindeti o luna foarte geroasa, faceti dumneavoastra calculele cat va costa incalzirea.

Mix centrala lemne / cocs + centrala gaz

Pentru a optimiza mai bine consumul si confortul cu procesul de incalzire a casei, multi opteaza pentru un mix intre o centrala pe lemne / cocs + puffer + centrala pe gaz, setata sa porneasca doar atunci cand temperatura scade sub o anumita temperatura.

Lasă un răspuns